Kiwimonster med dadlar

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Gör söta monster av kiwi och dadlar till t.ex. Halloween. På så sätt kan du locka barnen att äta lite nyttigt snacks! Använd gärna både gul och grön kiwi för färgens och smakens skull. De små babymonsterna gör du av kiwai, den lilla babykiwin. Sockerögon hittar du i välsorterade hobbybutiker som t.ex. Panduro.
Ingredienser
Frankenstein Kiwimonster
Baby Kiwimonster
Portioner: st
Instruktioner
Frankenstein Kiwimonster
  1. Skär av botten på kiwin så den står stadigt. Skär ett tunt snitt runt om där du vill att hårlinjen ska börja. Skala resten av kiwin. Skär ut små hack till luggen i skalet. Gör två hål på vardera sidan för "skruvar".
  2. Dela dadeln i lagom stora remsor för skruvar samt mun och "ärr". Montera dem på kiwin och sätt fast sockerögonen.
Baby kiwimonster
  1. Gör två hål för ögonen i varje kiwai och montera dem. Klart!

Det finns både gul (KiwiGold) och grön kiwi samt små babykiwi (Kiwai). Alla har lite olika egenskaper men gemensamt för dem är att de är sprängfyllda med vitaminer, framförallt C-vitamin som bl.a. hjälper till att boosta ditt immunförsvar. Den gröna är lite syrligare medans den gula har en mildare, lite tropisk smak. Babykiwin ”Kiwai” äter du som den är med skal och allt och den är mycket aromatisk och söt. Du kan läsa mer om de olika kiwisorterna här! Där hittar du även alla våra recept med kiwi.