Lussebananer och lusseclementiner

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Här har vi valt att göra lussebullar utan tillsatt socker och istället använt frukt som sötningsmedel. Vi valde att göra våra som bananer och clementiner. Gör du vanliga lussekatter får du ca 35 st.
Ingredienser
Portioner: st
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Tillsätt saffran, mjölken och clementinsaften och värm till max 37°C. Häll det över jästen.
  2. Mixa bananerna och dadlarna till en slät massa och lägg i blandningen.
  3. Blanda mjöl och bakpulver (spara lite mjöl till utbak). Tillsätt lite mjöl i taget tills degen känns lagom klibbig. Arbeta degen smidigt. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  4. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela den i lagom bitar och baka ut till lussebullar i önskad form. Vi valde att göra våra som bananer och clementiner. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Garnera med dadlar. Låt jäsa ca 30 min.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Pensla lussebullarna med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen 5-8 min. Låt svalna på galler.