Saftigt bröd med torkad frukt och nötter
Ingredienser
- 300g torkad fruktt.ex. dadlar, fikon eller aprikoser
- 100g nöttervalfria, t.ex. valnötter
- 100g solrosfrön
- 100g pumpakärnor
- 1,5tsk salt
- 2dl rågmjöl grovt
- 4dl vetemjöl
- 5dl filmjölkeller yoghurt
- 1tsk bikarbonat
- 1dl mörk sirap
Portioner: limpa
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Lägg nötterna i en skål och blanda ner salt, råg- och vetemjöl.
- Blanda filmjölk och bikarbonat. Rör ned i skålen med de torra ingredienserna. Tillsätt sirapen och frukten. Rör ihop till en jämn smet.
- Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter, med bakplåtspapper i. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Täck eventuellt brödet på slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.