Saftigt bröd med torkad frukt och nötter

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 16
Betyg: 3.56
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: limpa
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Lägg nötterna i en skål och blanda ner salt, råg- och vetemjöl.
  3. Blanda filmjölk och bikarbonat. Rör ned i skålen med de torra ingredienserna. Tillsätt sirapen och frukten. Rör ihop till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en brödform, 1,5-2 liter, med bakplåtspapper i. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 2 timmar. Täck eventuellt brödet på slutet om det blir för mörkt. Ta brödet ur formen och låt svalna i handduk.

frukt-o-notbrod-bred