Kanelbullar med dadlar och äpplen


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Dadelkräm
Fyllning
Topping
Portioner: st
Instruktioner
  1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Mixa mjölken med dadlarna i en mixer tills du får en söt mjölk, blanda ihop med smöret. Blandningen ska vara max 37°C. Blanda ihop smörmjölken med jästen och rör om tills jästen löst upp sig. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
  2. Mixa ingredienserna till dadelkrämen till en jämn smet.
  3. Klyft, skär bort kärnhuset och skär äpplena i små skivor.
  4. Kavla ut degen till 2 rektanglar. Bred på fyllningen och lägg på äppelbitarna. Rulla ihop till rullar och skär i skivor. Lägg skivorna i bullformar. Låt jäsa 30 min.
  5. Sätt ugnen på 225°C.
  6. Pensla bullarna med uppvispat ägg och stöd över mandelspån, grädda i mitten av ugnen i 8-9 minuter. Låt svalna på galler.