Rabarberkaka med dadlar


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Denna kaka är glutenfri och istället för socker har vi sötat med dadlar och lönnsirap.
Ingredienser
Rabarber- och dadelsirap
Kaksmet
Topping
Portioner: bit
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser till rabarbersirapen i en kastrull och låt puttra på medelvärde tills vattnet reduceras och det blir som en krämig konsistens som en sylt. När det känns klart tillsätter du rapsoljan och rör en sväng.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt rabarbersirapen och rör väl. Därefter rör du långsamt i det vispade ägget och häller sedan upp smeten i en form.
  3. Toppa med skivor av råa rabarber och ringla lite lönnsirap över.
  4. Grädda i ugnen på 175 grader (165 grader varmluft) i ca 30-35 min. Ta ut och toppa med hackad pistagemandel.