Rabarberkaka med dadlar
Ingredienser
Rabarber- och dadelsirap
- 200g dadlarurkärnade och hackade i bitar
- 150g rabarbertunt skivade (ca 2 stjälkar)
- 4dl vatten
- 1tsk lönnsirap
- 0,5tsk kardemumma
Kaksmet
- 2,5dl mandelmjöl
- 2dl kokosmjöl
- 0,5dl mandelgrovhackad
- 1tsk bikarbonat
- 1krm salt
- 0,5dl rapsolja
- 3st ägg
Topping
- 2-3stjälkar rabarberskivade
- lönnsirap
- pistagenöttergrovhackade
Portioner: bit
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till rabarbersirapen i en kastrull och låt puttra på medelvärde tills vattnet reduceras och det blir som en krämig konsistens som en sylt. När det känns klart tillsätter du rapsoljan och rör en sväng.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt rabarbersirapen och rör väl. Därefter rör du långsamt i det vispade ägget och häller sedan upp smeten i en form.
- Toppa med skivor av råa rabarber och ringla lite lönnsirap över.
- Grädda i ugnen på 175 grader (165 grader varmluft) i ca 30-35 min. Ta ut och toppa med hackad pistagemandel.