Jonnas chokladfudge- och banankaka med bärspegel
Ingredienser
Botten
- 100g valnötskärnor
- 50g kakao
- 0,5tsk salt
- 20st dadlarutan kärna
Chokladlager
- 2st banan (er)mogna, stora
- 240g kokosoljasmält
- 4msk kakao
- 1nypa havssalt
- 4-5msk lönnsirapeller honung eller annan flytande sötning
Banan o jordnötssmör
- 2st banan (er)mogna
- 2msk jordnötssmör
- 150g kokosoljasmält
- 0,5tsk vaniljpulver
- 2-3msk lönnsirap
- 1nypa havssaltrejäl
Portioner: port
Instruktioner
Botten
- Mixa alla ingredienser till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
Lager 1: Chokladlager
- Mixa allt utom kokosolja till en slät smet. Ha i kokosoljan sist och mixa lite till. Häll över botten och ställ i frysen.
Lager 2: Banan o jordnötssmör
- Mixa allt utom kokosolja till en slät smet. Ha i kokosoljan sist och mixa lite till. Häll över det andra lagret och ställ i frysen.
Bärsås
- Mixa bären med sirapen till en slät sås.
Vid servering
- Tina i kyl ett par timmar före servering. Toppa med t.ex. kakao, valnötter eller bär och mynta eller citronmeliss. Servera med bärsåsen.
Recept: Jonna Pedersen