Jonnas chokladfudge- och banankaka med bärspegel

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Det här är ett smaskigt Raw-food recept som min granne Jonna har bakat. Fantastiskt gott & nyttigt! Kombinationen med den söta kakan och de friska bären är oslagbar!
Ingredienser
Botten
Chokladlager
Banan o jordnötssmör
Bärspegel
  • 300-500g bärt.ex. hallon eller jordgubbar
  • 0,5-1tsk lönnsirapeller honung eller annan flytande sötning
Garnering
Portioner: port
Instruktioner
Botten
  1. Mixa alla ingredienser till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Ställ formen i frysen medan du gör fyllningen.
Lager 1: Chokladlager
  1. Mixa allt utom kokosolja till en slät smet. Ha i kokosoljan sist och mixa lite till. Häll över botten och ställ i frysen.
Lager 2: Banan o jordnötssmör
  1. Mixa allt utom kokosolja till en slät smet. Ha i kokosoljan sist och mixa lite till. Häll över det andra lagret och ställ i frysen.
Bärsås
  1. Mixa bären med sirapen till en slät sås.
Vid servering
  1. Tina i kyl ett par timmar före servering. Toppa med t.ex. kakao, valnötter eller bär och mynta eller citronmeliss. Servera med bärsåsen.

rawfoodtarta-m-hallonsas-IMG_9461Recept: Jonna Pedersen