Lammgryta med dadlar och granatäpple-couscous
Ingredienser
- 2msk Olivolja
- 2st lök (ar)
- 2msk ingefärafärsk, hackad
- 1st kanelstång
- 1msk korianderfärsk, hackad
- 1tsk kumminfrön
- 1,5kg lammbenfri lägg eller bog, i bitar
- 100g dadlar
- 500g tomat (er)
- 2st lagerblad
- 2st köttbuljongtärning
- 1liter vatten
Granatäpple-couscous
- 400g couscous
- 5dl vatten
- 1msk Olivolja
- 1st citron (er)
- 2msk myntafärsk, strimlad
- 1st granatäpple (n)kärnorna
Servering
- 1st citron (er)klyftor
- 1st limeklyftor
Portioner: person
Instruktioner
- Hacka löken, pressa vitlöken, ta ut kärnan i dadlarna och hacka tomaterna.
- Hetta upp olivoljan i en gryta och lägg i lök, ingefära och vitlök och stek i 10 minuter eller tills de mjuknat. Tillsätt koriander, kummin och kanelstång och fräs i 5 minuter. Lägg i lammet och fräs i 10 minuter.
- Lägg i dadlar, tomater, köttbuljong, vatten och lagerblad i grytan och täck med lock och låt koka på svag värme i 1 tim eller tills lammet blivit mört.
Granatäpple-couscous
- Koka vattnet. Blanda i couscous, olja, citronskal och citronjuice och täck med lock och låt svalna. Lägg sedan i mynta och granatäpplekärnor och blanda.
- Skiva citron och lime i skivor. Servera.