Salakfyllda dadlar

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: st
Instruktioner
  1. Skär en skåra i varje dadel och avlägsna kärnan. Skala salaken och dela upp de 3 klyftorna.. Avlägsna de 3 stora kärnorna i varje klyfta underifrån. Skiva varje klyfta i 4 delar ovanifrån. Lägg en klyfta i varje dadel. Servera som tilltugg.

dadlar-fyllda-med-salak-bred
salak-IMG_1234-560x560

Salak

Salak har sitt ursprung i Malaysia och Indonesien och växer i stor skala på slättlandet runt Djakarta. Den uppskattas mycket i Fjärran Östern. Hos oss är den ovanlig men kan förekomma hela året. Salak är en palm.

Frukterna är äggformade, ofta med spetsig topp. Den har tunt, rödbrunt, glänsande och fjälligt skal och frukterna kallas ibland ormägg.

Fruktköttet är fast, gulvitt, torrt och omger 2-4 stora mörkbruna kärnor. Smaken är sötsyrlig, påminner lite om ananas. Omogna frukter har sträv, syrlig smak.

Salak bör förvaras svalt och så kort tid som möjligt.