Raw food brownies med hallonmousse
Ingredienser
Botten
- 150g dadlarmedjool, urkärnade
- 3dl valnöttereller valfri nöt
- 1msk cashewnötterblötlagda i minst 30 min.
- 1tsk vaniljextrakt
- 0,5dl kakao
- 1nypa havssalt
- 3msk kokosoljasmält
Fyllning
- 5dl cashewnötterblötlagda i minst 30 min.
- 250g hallon
- 4msk lönnsirapeller honung
- 0,5st citron (er)saften av
- 1tsk vaniljextrakt
- 1dl mandelmjölk
- 2msk kokosoljasmält
Till dekoration
- hallon
- pistagenöttergrovt hackade
- citronmelissfärsk
Portioner: st
Instruktioner
Botten
- Klä en liten bakform med bakplåtspapper. Kör ingredienserna till botten i en mixer tills du får en formbar deg. Platta ut den i formen och tryck till ordentligt.
Fyllning
- Kör alla ingredienserna i en mixer till en slät massa. Häll massan i bakformen och släta ut. Toppa med hallon och ställ i frysen i 2-3 timmar eller tills kakan är fast.
- Skär lagom stora bitar och toppa med hackade pistagenötter och citronmeliss vid servering.