Tranbärskakor med rosmarin & torkad frukt
Ingredienser
- 100g smörrumsvarmt
- 0,5dl strösocker
- 1,5dl farinsocker
- 1st ägg
- 1msk vatten
- 1dl vetemjöl
- 0,5tsk kanel
- 2tsk vaniljsocker
- 0,5krm salt
- 0,5tsk bikarbonat
- 3,5dl havregryn
Portioner: st
Instruktioner
- Starta ugnen på 175 grader.
- Rör smör, socker, råsocker och vaniljsocker luftigt och poröst. Rör ner ägg och vatten. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Hacka rosmarinen och blanda sedan ner med valfri fyllning. (nötter, bär etc)
- Rulla valnötsstora bollar av smeten, lägg dem glest på ett bakplåtspapper på en plåt. Platta till kakorna lite grann.
- Grädda i ugnen ca 14 min. Låt kakorna svalna ngt på plåten och flytta de sedan till ett galler för att kallna.