Grönkålssallad med karamelliserad stjärnfrukt
Ingredienser
Sallad
- 100gram grönkålgärna röd och grön
- 100g sallarossalila kinakål
- 1st äpple (n)gärna rött
- 1st granatäpple (n)kärnorna
- 1st blodapelsin (er)
- 6st dadlar
- 25gram valnötskärnor
Dressing
- 3st clementin (er)saften av
- 0,25dl olja
- 1tsk salt
Portioner: vid buffé
Instruktioner
Sallad
- Skölj grönkålen och hacka den grovt. Grovhacka sallarossan. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Dela granatäpplet och plocka ur kärnorna. Skala och filéa apelsinen fint. Kärna ut dadlarna och dela dem i mindre bitar. Blanda allt i en bunke.
Dressing
- Blanda clementinsaft, olja och salt. Häll över salladen i bunken och massera in dressingen ordentligt. Lägg upp allt på ett fat. Strö över nötterna.
Karamelliserad stjärnfrukt
- Skiva carambolan. Smält sockret i en stekpanna och lägg i carambolan. Stek tills den blivit gyllenbrun och karamelliserad av sockret. Toppa på salladen. Servera!