Kanelbullar med dadlar
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Mixa mjölken med dadlarna i en mixer tills du får en söt mjölk, blanda ihop med smöret. Blandningen ska vara max 37°C. Blanda ihop smörmjölken med jästen och rör om tills jästen löst upp sig. Tillsätt resten av ingredienserna till degen och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 40 min.
- Mixa ingredienserna till dadelkrämen till en jämn smet.
- Kavla ut degen till 2 rektanglar. Bred på fyllningen. Rulla ihop till rullar och skär i skivor eller fläta bullarna. Lägg i bullformar. Låt jäsa 30 min.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen 8-9 minuter. Låt svalna på galler.