Pumpapaj med färska dadlar & mörk rom


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Pajdeg
Fyllning
Portioner: bitar
Instruktioner
Pajdeg
  1. Blanda till en deg i matberedare, ställ kallt 30 min. Tryck ut degen i en pajform. Gör en rundel av bakplåtspapper och lägg över pajformen. Fyll med ris för att förhindra att pajens form ändras. Förgrädda i ugn på 225° ca 10-15 min.
Fyllning
  1. Vispa ägg och sirap, lägg i pumpapurén och grädde. Blanda i övriga ingredienser och blanda väl. Häll försiktigt i pumpafyllningen i det förgräddade pajskalet. Strö över de grovhackade dadlarna och låt dom sjunka ner i fyllningen. Grädda i 175° tills fyllningen stelnat vid kanterna men är flytande i mitten ca 35 min.
  2. Låt pajen svalna, den mjuka mittdelen stelnar av den kvarvarande värmen. Dekorera med dadlar (halverade och urkärnade) och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.