Pasta med rostad blomkål, rosmarin och dadlar

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: port
Instruktioner
  1. Rosta pinjenötterna i en stekpanna med lite olivolja.
  2. Skölj, blasta av och dela blomkålen i mindre bitar.
  3. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt blomkålen och rosta på medelhög värme tills den blivit nästan mjuk och fått fin färg, ca 15 min. Rör under tiden så den inte bränns. Tillsätt de hackade dadlarna till blomkålen och fräs någon minut till. Salta och strö på rosmarinen och blanda runt.
  4. Koka pastan och rosta brödet under tiden blomkålen tillagas. Skär brödet i tärningar.
  5. Blanda i blomkålsfräset i pastan och fördela på 4 tallrikar. Strö över pinjenötterna, den rivna osten, brödkrutongerna och klippt persilja. Servera direkt.