Raw food Morotskaka eller Cupcakes
|
![]() |
Ingredienser
Frosting
- 100g kokossmöreller kokosfett
- 2msk honungeller agavesirap
- 0,5tsk vaniljextrakt
- 0,5dl limejuicefärskpressad
- 1msk limerivet skal
Dekoration
- limeskalstrimlat
- lila morotstrimlad
Portioner: port
Instruktioner
- Hacka dadlar och riv morötter. Mixa dem tillsammans med kokosolja, kokosmjöl, nötter, kanel, ingefära och salt i en stark matberedare eller mixer. Kör tills du får en jämn smet som klibbar ihop sig. Lite bitar kan det vara kvar, det är bara gott!
Frosting
- Blanda alla ingredienserna i en mixer och mixa någon minut tills du får en jämn, krämig röra.
- Använd omedelbart eller förvara i kylskåp i en lufttät behållare. Efter kylning blir frostingen hård och måste tinas eller värmas innan den används igen.
- Dekorera kakan eller cupcakes med frosting, strimlat limeskal och morötter, gärna lila för läcker efftekt!
Lila morötter
De gamla egyptierna betraktade purpurfärgade morötter som en delikatess och senare odlades de av såväl romarna som perserna. Smaken är sötare än hos den orangea varianten. Den lila ursprungs-färgen är en stark antioxidant. Färgen kan blekna något då man kokar dem. Ugnsstekta och lättkokta behåller de färgen bättre. Det finns sorter som är lila helt igenom och andra som är lila utanpå och orange inuti. Den sistnämnda är läcker att skiva i slantar! Servera med en god dippsås eller tunt skivade i en sallad.