Pak Choi Piña Colada smoothie

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Här har vi använt oss av EKOlogiska frukter och grönsaker för en ännu nyttigare smoothie. Receptet kommer från natureandmore.com.
Ingredienser
Portioner: sats
Instruktioner
  1. Skala ananasen och avlägsna rotstocken i mitten. Dela grovt.
  2. Skär av den nedersta biten '(fästet) på Pak soi-ståndet. Spara de innersta, späda stjälkarna till dekoration. Dela grovt.
  3. Kärna ur dadlarna.
  4. Kör alla ingredienserna i en mixer till en slät smoothie. Dekorera med de sparade stjälkarna.

Pak Soi/Pak Choi

Denna grönsak går under flera namn såsom t.ex. Pak Soi, Pak choy eller Pak Choi. Shanghai Pak Soi eller Bok Choy är en mindre version av Pak Soi.

Pak Soi påminner om mangold. Stjälkarna är ljusa, bladen är mörkt gröna. En underart till kål som introducerades för oss européer på 80-talet. Pak Soi är släkt med sallads- eller kinakål och smaken är snarlik.

Liksom alla kålväxter är pak Soi laddad med antioxidanter. Energisnål, näringsrik mat som sägs vara bra för magen, bakteriedödande och blodsockersänkande.

Flitigt använd i asiatisk mat, och ska bara stekas eller wokas hastigt så att krispigheten behålls. Pak choy är god att äta rå, t ex i sallader, men kan även förvällas och wokas och serveras med andra grönsaker eller till fisk eller kött. Den kan också stuvas.

Bör liksom andra bladgrönsaker förvaras i kylskåp, gärna i plastpåse för att undvika uttorkning.pak-soi-800-bred
bild-pak-choi-pina-colada-smoothie3