Den mogna jackfrukten används som färskfrukt och är saftig med en speciell arom, antingen söt eller syrlig, beroende på sort. Utmärkt att äta direkt, alternativt använda i desserter, marmelader och chutneys. En oöppnad mogen frukt kan lukta obehagligt, som rutten lök. Olja gärna in händerna vid hantering av frukten för att slippa den kladdiga saften.
De omogna gröna frukterna används som grönsak. Ofta torkas fruktköttet (de uppsvällda delarna av fröhyllet) i bitar som sedan används i soppor eller inläggningar. Den torkade jackfrukten är lite sötaktig i smaken och har en degig konsistens.
Fruktköttet är särskilt rik på C-vitamin men är kalorifattigt och 100 gram innehåller endast cirka 95 kalorier. Den är även rik på karoten och Vitamin B-6. Fröna är ätliga och rika på kalcium och proteiner.
Näringsvärde: (Källa USDA): Energi 397 kJ/95 kcal, Fett 0,6 g ( varav mättade 0,2 g), Kolhydrater 23,2 g (varav sockerarter 19,1 g), Fibrer 1,5 g, Protein 1,7 g, Vitamin C 13,7 mg, Vitamin B6 0,33 mg, ß-Karoten 61 µg, Kalcium 24 mg, Kalium 448 mg, Salt 0 g