Marängtårta med passionsfruktscurd, jordgubbar och mango
Ingredienser
- 3st marängbottnar
- 5dl grädde
Passionsfruktscurd
- 2st äggula (or)
- 3st ägg
- 175g smör
- 3dl strösocker
- 1dl citron (er)saft
- 10st passionsfrukt (er)urgröpta
Vid servering
Portioner: bitar
Instruktioner
Passionfruktscurden
- Vispa äggulor och ägg.
- Smält smöret. Tillsätt sockret under omrörning. Blanda i citronsaft och passionsfrukt.
- Vispa i äggblandningen, använd gärna ballongvisp. Sjud under vispning tills blandningen blir tjock och krämig, ca 5 minuter. Passera eventuellt curden genom en sil om du inte vill ha kärnorna kvar. Låt kallna.
- Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 12 timmar.
Marängtårta
- Vispa grädden.
- Dela jordgubbarna och mangon i mindre bitar.
- Varva marängbotten, passionsfruktscurd och grädde. Toppa med jordgubbar, mango och citronmeliss.