Grillad Rom-ananas med passionsfruktskesella
Ingredienser
Ananasen
- 1st ananas
- 1dl rommörk
- 2msk muscovadosockerbrunt
- 1st limesaften och skalet
Passionsfruktskesella
- 250gram kesella
- 0,5dl florsocker
- 1st vaniljstångurskrapad märg
- 2st passionsfrukt (er)urskrapat fruktkött
Portioner:
Instruktioner
Ananasen
- Skär bort skalet på ananasen, dela sedan på mitten och skär bort rotdelen. Skär långa stavar av ananasen och trä på spett.
- Bland ihop rom, muscavadosockret och saften och skalet från lime. Rör lite så att sockret löser sig. Pensla sedan marinaden på ananasen och låt dra några minuter. Stek eller grilla så den får färg på alla sidor.
Passionsfruktskesella
- Blanda samtliga ingredienser i en bunke. Servera krämen kall. Ringla lite av marinaden över ananasen vid servering och dekorera med färska jordgubbar.