Påskkaka med mango och lime

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Den här kakan gör du utan bakpulver. Äggen gör att kakan fluffar upp sig i ugnen ändå. Använd helst en choklad med hög kakaohalt, gärna över 70 %. Tropisk mango och frisk lime bryter av fint mot den bittersöta chokladen!
Ingredienser
Till servering
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält choklad och smör i en metallskål över en kastrull med puttrande vatten. Rör tills allt är smält. Ta bort skålen från kastrullen och tillsätt sockret.
  2. Vispa i äggen, ett i taget. Riv skalet av limen fint och tillsätt detta samt saften av ca 1/2 lime. Tillsätt vaniljsockret och sikta i mjölet. Rör till en slät smet. Häll smeten i en smörad ( ev. bröad) sockerkaksform. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
  3. Skala och tärna mangon. Lägg tärningarna i håligheten mitt i kakan. Dekorera med finstrimlat limeskal, lättast går det med ett zestjärn. Servera vispad grädde till kakan.