Påskkaka med mango och lime
Ingredienser
- 300gram mörk chokladgärna över 70%
- 300gram smör
- 3dl socker
- 6st ägg
- 2tsk vaniljsocker
- 2dl mjöl
- 1st lime
Till servering
- 1-2st mango-mogna
- 1st limestrimlat skal
- vispgrädde
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält choklad och smör i en metallskål över en kastrull med puttrande vatten. Rör tills allt är smält. Ta bort skålen från kastrullen och tillsätt sockret.
- Vispa i äggen, ett i taget. Riv skalet av limen fint och tillsätt detta samt saften av ca 1/2 lime. Tillsätt vaniljsockret och sikta i mjölet. Rör till en slät smet. Häll smeten i en smörad ( ev. bröad) sockerkaksform. Grädda i mitten av ugnen ca 25-30 min, kakan ska vara lite lös i mitten.
- Skala och tärna mangon. Lägg tärningarna i håligheten mitt i kakan. Dekorera med finstrimlat limeskal, lättast går det med ett zestjärn. Servera vispad grädde till kakan.