Majas passionsfruktstårta med mangomousse

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 3
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Mango, passionsfrukt och choklad är smaker som passar mycket bra ihop. Detta är en festlig och god tårta som passar lika bra på kalas som till nyår och påsk!
Ingredienser
Chokladmousse
Mangomousse
Passionsfruktsgelé
Dekoration
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen ett i sänder. Blanda mjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Bred ut i en smörad, bröad springform, 26 cm i diameter. Grädda i 175 grader, 20 min. Låt svalna.
  2. Chokladmousse: Vispa äggulor och socker pösigt. Smält gelatinbladen i en kopp 15-20 sekunder i mikron på full effekt. Smält chokladen över vattenbad. Blanda varm choklad och smält gelatin. Rör ner det i äggsmeten. Rör ner 1/3 av den vispade grädden i smeten och vänd sedan ner resten av grädden med en slickepott. Bred moussen över kakan i formen. Ställ in formen i kylen eller frysen för att stelna 30 minuter.
  3. Mangomousse: Smält gelatinbladen till mangomoussen enligt ovan. Rör ner florsockret i mangopurén. Ta 1/2 dl av purén och rör ner i det smälta gelatinet. Rör sedan ner det i mangopurén. Tillsätt 1/3 av den vispade grädden för att mjuka upp smeten och vänd sedan ner resten av grädden i purén. Bred ut purén över chokladmoussen i formen. Ställ in den i kylen för att stelna, ca 1 timme.
  4. Passionsfruktsgelé: Blötlägg 3 gelatinblad i kallt vatten i fem minuter. Värm 1/2 dl av juicen på svag värme i en kastrull. Ta upp och krama ur gelatinbladen, smält ett i taget i juicen. Häll i resten av juicen och rör om. Gröp ur passionsfrukterna i en skål och häll juicen över fruktköttet, rör om (ta ev. bort långa gula trådar). Låt gelén svalna något innan den skedas över moussen (gelén kan hällas på redan efter 20-30 min). Låt tårtan stelna i kyl minst 4 timmar före servering.
  5. Dekorera med passionsfrukter, physalis och mynta!