Mangocheesecake med granatäpple & mynta
Ingredienser
Botten
- 200gram digestivekex
- 2msk kokos
- 80gram smör
Fyllning
- 1st mango-skalad
- 300gram philadelphiaost
- 1dl strösocker
- 0,5dl gräddfil
- 0,5dl vispgrädde
- 2st ägg
Topping
- 1-2st mango-tunna skivor
- 1st granatäpple (n)kärnorna
- myntafärsk
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smula kexen i matberedare. Blanda med kokosflingorna och det smälta smöret. Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diam).
- Finriv mangon på rivjärn eller puréa den i mixer. Rör samman ost och socker. Tillsätt mangopuré, gräddfil och grädde. Rör ner äggen ett i taget. Häll fyllningen i formen och grädda på andra falsen nerifrån ca 30 min tills den stannat. Låt den kallna.
- Dekorera med tunna skivor av mango, granatäppelkärnor och mynta.