Cheesecake med passionsfrukt & physalis
Ingredienser
Botten
- 200gram mandelmassa
- 3dl kokos
- 1st ägg
- smörtill formen
Fyllning
- 2pkt philadelphiaost(200g)
- 1dl strösocker
- 0,5dl limefärskpressad
- 2st ägg
- 1st äggula (or)
Gelé
- 6st passionsfrukt (er)
- 2dl apelsin (er)färskpressad
- 2st gelatinblad
Portioner: bitar
Instruktioner
Botten
- Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Mosa den med kokos och ägg till en jämn smet. Klipp ut en rund bit bakplåtspapper. Sätt den på en löstagbar botten till en form (ca 24 cm i diameter). Tryck fast formen. Smörj kanterna med smör. Tryck ut mandelmassan i botten på formen. Förgrädda mitt i ugnen ca 15 min.
Fyllning
- Vispa ihop färskost, socker och limesaft. Vispa in ägg och äggulan, ett i taget, till en jämn smet. Fyll formen med fyllningen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt svalna.
Gelé
- Skrapa ur passionsfrukterna i en finmaskig sil över en skål. Passera så att all saft hamnar i skålen. Tillsätt 1 msk av passionsfruktskärnorna i saften, släng resten. Blanda passionssaft och apelsinjuice så att det blir 2 ½ dl.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Värm 1/3 av saftblandningen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt gelatinet och rör tills det har smält. Tillsätt resterande saft till kastrullen. Häll gelévätskan över den gräddade kakan. Ställ kallt minst 2 timmar.
Garnering
- Toppa tårtan med physalis och färska myntablad.