Ananas med passionsfrukt & choklad-dipp
Ingredienser
- 1st ägg
- 100gram mörk choklad70 %
- 1msk florsocker
- 0,5tsk vaniljsocker
- 2msk creme fraiche
- 4st passionsfrukt (er)
- 1st ananas
Portioner:
Instruktioner
- Dela ägget och vispa vitan med 1 tsk socker till hårt skum. Smält chokladen i mikron på medeleffekt ca 1 min eller i vattenbad i en kastrull på spisen. Låt svalna något.
- Sikta i florsocker och vaniljsocker i chokladen och blanda ner äggulan och därefter crème fraiche. Vänd ner den vispade äggvitan med luftiga tag. Skeda eller spritsa i chokladmoussen i små äggkoppar eller portionsglas.
- Dela ananasen i klyftor och skär ut klyftorna längs skalet med en vass kniv. Skär i bitar och lägg tillbaka på skalet. Lägg upp ananasen på desserttallrikar. Dela passionsfrukterna och skeda kärnorna över ananasen. Servera med chokladmoussen.