Ananas med passionsfrukt & choklad-dipp


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Dela ägget och vispa vitan med 1 tsk socker till hårt skum. Smält chokladen i mikron på medeleffekt ca 1 min eller i vattenbad i en kastrull på spisen. Låt svalna något.
  2. Sikta i florsocker och vaniljsocker i chokladen och blanda ner äggulan och därefter crème fraiche. Vänd ner den vispade äggvitan med luftiga tag. Skeda eller spritsa i chokladmoussen i små äggkoppar eller portionsglas.
  3. Dela ananasen i klyftor och skär ut klyftorna längs skalet med en vass kniv. Skär i bitar och lägg tillbaka på skalet. Lägg upp ananasen på desserttallrikar. Dela passionsfrukterna och skeda kärnorna över ananasen. Servera med chokladmoussen.