Het ananas med passionsfrukt & choklad
Ingredienser
- 3st passionsfrukt (er)
- 1st chiliröd
- 1st ananasfärsk
- 4-5st myntabladen, strimlade
Choklad-dipp
- 2msk strösocker
- 2msk kakao
- 0,5krm salt
- 2msk vatten
- 2msk honungflytande
Portioner:
Instruktioner
- Dela och gröp ur passionsfrukterna. Spara 4 tomma skalhalvor, dessa används som skålar för choklad-dippen senare. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skär bort skal och stock från ananasen. Skär i bitar.
- Blanda ananasbitar, passionsfrukt och chili i en skål. Mät upp socker, kakao och salt i en kastrull. Tillsätt vattnet i omgångar under vispning så att allt blandas. Koka upp under omrörning. Låt småkoka tills såsen är blank och slät, ca. 3-5 min.
- Rör i honungen. Riv av 4 lagom stora bitar av smörpapper. Fördela fruktblandningen i dessa, vik samman och knyt ihop med snöre. Servera såsen i de tomma skalen som dipp till den marinerade frukten.