Chokladmousse med exotisk fruktsallad
Ingredienser
- 100g mörk choklad
- 2st äggula (or)
- 0,5dl starkt kaffe
- 3msk florsocker
- 2,5dl vispgrädde
Fruktsallad
- 1-2st fikonfärska
- 1st kiwiskalad,halverad och skivad
- 1st mango-mogen, tärnad och skalad
- 1st granatäpple (n)kärnorna
- 1krk citronmeliss
Portioner:
Instruktioner
- Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulorna koagulera).
- Rör ner äggulorna en i taget. Rör ordentligt mellan varje. Låt smeten svalna. Rör ev. ner kaffe och florsocker.
- Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner den i smeten till en jämn smet.
- Fördela chokladmoussen i portionsglas och ställ in i kylen. Toppa med den färska frukten