Mangomousse med passionsfrukt
Ingredienser
- 1st vaniljstång
- 1dl vatten
- 2dl strösocker
- 2,5st gelatinblad
- 2st mango-väl mogna
- 2dl vispgrädde
- 3msk citron (er)saften
Serveras med
- 1st mango-tärnad
- 4-6st passionsfrukt (er)
Portioner:
Instruktioner
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp vatten med vaniljstång, frön och strösocker i en kastrull, rör så att sockret smälter. Ta upp vaniljstången, låt lagen svalna.
- Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 min i kallt vatten. Skala mangon och skär loss fruktköttet. Mixa det med den avsvalnade sockerlagen. Vispa grädden. Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt i citronsaften i en kastrull.
- Rör ner den i en tunn stråle i mangomixet. Fördela moussen i glas och låt stelna i kylen i minst 4 timmar. Dela passionsfrukten, gröp ur och blanda med tärnad mango. Servera mangomoussen toppad med frukten eller varva mousse och frukt. Avsluta med passionsfrukt.