Mangocheesecake med blåbär
Ingredienser
- 200gram digestivekex
- 2msk kokos
- 80gram smörsmält
Fyllning
- 1st mango-
- 300gram philadelphiaost
- 1dl strösocker
- 0,5dl gräddfil
- 0,5dl vispgrädde
- 2st ägg
Topping
- 1-2st mango-
- 1ask blåbär
- 1krk citronmelisseller
- mynta
Portioner:
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smula kexen i matberedare. Blanda med kokosflingorna och det smälta smöret.
- Tryck ut smulorna i botten på en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter).
- Finriv mangon på rivjärn eller puréa den i mixer. Rör samman ost och socker. Tillsätt mangopuré, gräddfil och grädde. Rör ned äggen ett i taget.
- Häll fyllningen i formen och grädda på andra falsen nerifrån ca 30 min tills den stannat.
- Låt den kallna. Dekorera med mango klyftor, blåbär och citronmeliss eller mynta.