Het Oxfilé Africana

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 7
Betyg: 2
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Africana
Tillbehör
Portioner: port
Instruktioner
  1. Börja med att dela all frukt (förutom bananerna, som du väntar med till det sista) och lägg i skålar. Gör samma med gurka, nötter och syltlök.
  2. Värm oljan i en stekpanna och tillsätt vitlök, äpple, curry och lök, strö över cayenne. Fräs ordentligt, häll i fonden och vattnet, sjud upp, häll sedan i grädde och kokosmjölk, rör om då och då. Låt sjuda 10-15 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt med lite sötma från fruktsaften. Häll upp i en såskanna.
  3. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  4. Skär köttet i tärningar och bryn dem hastigt, helst i gjutjärnsgryta, i smöret med salt och peppar så att de får fin färg och är så röda inuti som du vill ha dem. Lägg upp på ett fat och servera direkt med tillbehören. Man kan även lägga köttet direkt i såsen och servera som en gryta om man vill.