Pankopanerade kycklinglår med sötsur papayadip
Ingredienser
Pankopanerade kycklinglår
- 8st kycklinglår
- 1,5dl mjöl
- 0,5tsk lökpulver
- 0,5tsk vitlökssalt
- salt
- svartpeppar
- 3st ägg
- 5dl panko ströbröd
- oljatill stekning
Portioner: port
Instruktioner
Papayadip
- Gröp ur kärnorna och skala papayan. Skala och tärna ingefäran grovt.
- Lägg i en mixer tillsammans med övriga ingredienser. Kör till en slät sås. Klart!
Pankopanerade kycklinglår
- Blanda mjöl, lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar i en skål. Vispa upp ägget lätt i en annan skål. Lägg Panko i en tredje skål.
- Rulla kycklinglåren först i mjölet och därefter i äggen. Skaka av överflödigt ägg. Täck slutligen kycklinlåren med Panko smulor, tryck till försiktigt om det behövs.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek låren i 4 minuter på varje sida (eller tills de inte längre är rosa inuti).
- Servera med papaya-dippen.