Pankopanerade kycklinglår med sötsur papayadip


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Denna dipsås är kanongod och superenkel att göra. Passar till t.ex. grillat kött, skaldjur, kyckling…. Här har vi valt att servera den med pankopanerade kycklinglår. Strykande åtgång - slurp!
Ingredienser
Papayadip
Pankopanerade kycklinglår
Portioner: port
Instruktioner
Papayadip
  1. Gröp ur kärnorna och skala papayan. Skala och tärna ingefäran grovt.
  2. Lägg i en mixer tillsammans med övriga ingredienser. Kör till en slät sås. Klart!
Pankopanerade kycklinglår
  1. Blanda mjöl, lökpulver, vitlökspulver, salt och peppar i en skål. Vispa upp ägget lätt i en annan skål. Lägg Panko i en tredje skål.
  2. Rulla kycklinglåren först i mjölet och därefter i äggen. Skaka av överflödigt ägg. Täck slutligen kycklinlåren med Panko smulor, tryck till försiktigt om det behövs.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek låren i 4 minuter på varje sida (eller tills de inte längre är rosa inuti).
  4. Servera med papaya-dippen.