Hebe Frukt & Grönt nu delägare i jordgubbsodling i Ulricehamn!

En spännande affär har genomförts en sommardag i juli 2022 när grossisten Hebe har gått in som delägare i Skogens Jordgubbar i Ulricehamn AB. Bägge företagen har en lång historia i sina respektive branscher med ovärderlig kunskap. Hebe blir nu första grossisten i Göteborgstrakten med del i en egen jordgubbsodling.

Odlingen kommer fortsättas drivas av bröderna Krister och Peter Thornè där Hebe kommer vara pådrivande när det gäller sorter och försäljning.

Hebe Frukt & Grönts VD Roland Nilsson säger ”Vi på Hebes älskar svensk jordbruksnäring och i med denna möjlighet så har vi en unik chans att utveckla jordgubbssverige”. 

”Vi är glada att få ta del av Hebe Frukt & Grönts kunskap och innovativa styrkor”, säger Skogens jordgubbars VD Krister Thornè.

Skogens Jordgubbar ligger alldeles vid slalombacken i Ulricehamn. Här växer bären långsamt och hinner utveckla en mycket hög sötma.

Hebe Frukt & Grönt ingår i koncernen Darobeanke AB som idag omsätter ca 500 miljoner kronor och är en av de största största fristående, privatägda grossisterna för frukt och grönsaker på marknaden.

I Darobeanke ingår Hebe Frukt & Grönsaker AB, Kinne-Frukt AB, D2RAK Transport AB och numera Skogens Jordgubbar i Ulricehamn AB.

 

Hebe Frukt & Grönt AB, org nr. 556204-1771

Skogens Jordgubbar i Ulricehamn AB, org nr. 559368-6081