Recept med rädisor
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2023/06/Potatissallad-med-radisor-och-fetaost-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2022/06/farskpotatis-med-brynt-smor-radisor-och-lojrom-IMG_1633-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2016/06/matjessill-o-potatis-i-panna-IMG_0899-recept1-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2016/06/matjessilltarta-m-orter-o-radisor-IMG_0968-recept-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2016/04/radiskrispig-sallad-IMG_0351-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2022/04/Sparrispannacotta-med-fetaost-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2021/03/potatiskorgar-med-rodkalssallad-och-avokado-IMG_5426-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2020/04/lax-m-pepparrotsvisp-o-kavringscrisp3-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2020/04/sillbakelse-mpepparrot-o-apple2-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2019/11/rostade-radisor-o-majrovor-i-pesto-pa-sin-egen-blast-IMG_4942-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2016/06/sillpanacotta-m-radisor-graslok-IMG_0852-recept-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2016/06/fattoush-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2018/03/smorslungade-varprimorer-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2015/06/matjessilltarta2-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2016/04/vittoppiga-radisor-med-smor-ramslok-o-salt-200x300.jpg)
![](https://www.hebe.se/wp-content/uploads/2016/11/fargglada-dipgronsaker2-200x300.jpg)
Rädisa
Rädisan härstammar från Kina. Den kom till Nordeuropa i början av 1600-talet och blev känd under 1800-talet. Det man äter är den uppsvällda delen av stammen, alltså inte roten. Rädisor kan variera i storlek, form och färg. Allra vanligast är den runda, röda rädisan. Rädisor har frisk, litet stark smak som beror på att de innehåller senapsolja.
Förvaras kallt, +2-4°.
De är goda att äta naturella med smör eller salt. De kan också kokas lätt och ätas varma. Skivas i sallader och på smörgås. Deras röda skal och vita kött gör dem mycket populära att dekorera med.