Recept med granatäpple

Granatäpple

Granatäpplet odlades redan på förhistorisk tid och ansågs av såväl egyptierna som judarna vara en helig frukt. Blomändan lär ha givit iden till den första kungakronan. Skalet är läderartat, rödbrunt och det äts inte. De tunna mellanväggarna innehåller garvsyra och smakar illa. Inne i frukten finns en mängd kärnor omgivna av rött saftigt fruktkött – det är dem man äter

Smaken är söt och frisk. Man kan skära itu granatäpplet eller göra ett hål i skalet och bända upp frukten. Peta ut fruktköttet och servera det ur en skål som godis. Dekorativt i sallader och i bakverk. Det är av granatäpple man gör grenadin- starkt rödfärgad saft som man bl a färgar drinkar med.

Fluffa upp grädde, blanda i de röda kärnorna och servera på en varm mjuk pepparkaka – oslagbart!!

POM Wonderful Granatäpple

har djupt mörkröda kärnor med en fantastisk sötma! Denna variant är den rödaste av alla granatäpplen och eftersom färgämnet är en antioxidant har Wonderful visat sig ha extremt hög halt av polyfenol antioxidanter. Juicen från dessa frukter har mer antioxidanter än drycker som rödvin, blåbär juice, grönt te och tranbärsjuice, som annars anses vara rika på detta. Rena hälsobomben med andra ord, fast det visste ni väl redan…

granatapple-pom-wonderful

Så här kommer du lättast åt kärnorna!