Recept med avokado

Avokado

Aokado kommer ursprungligen från Centralamerika och odlas nu i de flesta tropiska och en del subtropiska områden. Frukterna växer på höga träd.

Det finns olika sorters avokado med grönt eller svart, slätt eller knottrigt skal. Avocado äts naturell. Frukten delas och kärnan tas bort. Köttet missfärgas snabbt efter uppskärning. För att motverka detta kan man droppa litet citron över snittytorna.

Smaken är mild och framträder bättre om man kryddar med t.ex. salt och peppar. Skalet är tunt, läderartat och äts inte. Avokado innehåller nyttigt fett som är bra för kroppen.

En mogen avokado förvaras i kylskåp och håller då ca 3 dagar beroende på mognadsgrad. En omogen avokado ska alltid förvaras i rumstemperatur och mognar då på 3-5 dagar. Förvaras därefter i kylskåp.

Cocktail Avocado

Cocktail avokado är en liten kärnfri avokado som är söt och smakrik. Den påminner om en liten grön gurka till utseendet.

Denna lilla kärnfria avokado kan du bokstavligt talat trycka i dig. Skär av toppen och kläm till så, tjoff har du nyttigt avokadokött redo att kryddas till Guacamole eller ätas bara som det är! Givetvis kan du skala den och servera dem hela eller i skivor precis som vanlig avokado också, det gör man som man vill. En del tycker till och med att man kan äta den med skalet på då detta är så tunt……fast där går kanske gränsen för de flesta….

Säsongen är kort (slutet nov-feb) så det gäller att passa på och njuta av den innan det roliga är över!