Bananpannkakor med hemmagjord nutella och jordgubbar
Ingredienser
Hemmagjord Nutella
- 400g hasselnötter
- 250g mjölkchoklad
- 0,5dl honung
Bananpannkakor
- 4st ägg
- 4st banan (er)
- 1tsk bakpulver
- 1krm salt
- 1tsk vaniljpulver
Vid servering
- jordgubbar
- lönnsirapeller honung
Portioner: st
Instruktioner
Hemmagjord Nutella
- Sätt ugnen på 200°. Rosta hasselnötterna i ca 15-20 minuter. Lägg dem i en ren handduk och gnugga hårt så att skalen lossnar.
- Smält chokladen över vattenbad och låt svalna. Mixa nötterna till en slät smet i en matberedare cirka 5 minuter. Tillsätt honung och den smälta chokladen och mixa helt slätt. Smaka av med lite salt.
Bananpannkakor
- Mixa banan, ägg, bakpulver, salt och vaniljpulver i en skål.
- Stek pannkakorna gyllengula i lite smör på medelvärme i en stekpanna, gärna en plättlägg.
Vid servering
- Varva pannkakorna med Nutella och jordgubbar. Ringla lite lönnsirap eller honung över vid servering.