Rabarber- och jordgubbssaft

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Portioner: liter
Instruktioner
  1. Tvätta, snoppa och skiva jordgubbarna. Tvätta och skala rabarbern. Skär i småbitar. Koka allt med vatten i cirka 15 minuter utan att röra, då blir saften grumlig.
  2. Sila saften genom en finmaskig sil, helst med en ren handduk eller silduk i om du vill ha en riktigt klar saft. Spara de kokta rabarberna och jordgubbarna för dem kan du göra kompott av.
  3. Koka upp spadet igen tillsammans med strösocker och citronsaft. Skumma av. Blanda i natriumbensoaten i lite av den varma saften. Blanda sen i det med övrig saft.
  4. Häll upp saften i väl rengjorda flaskor som försluts direkt. Låt svalna och förvara svalt och mörkt. Vid servering späder du saften med vatten till önskad smak, t.ex. 1 del saft + 4 delar vatten.