Choklad- och hallonmuffins med jordgubbsfrosting

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 5
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Chokladdoppade jordgubbar
Chokladmuffins
Jordgubbsfrosting
Portioner: st
Instruktioner
Chokladdoppade jordgubbar
  1. Smält chokladen i en skål över vattenbad och låt svalna. Doppa varje jordgubbe i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper.
  2. Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad och låt svalna. Ringla sedan över jordgubbarna. Ställ jordgubbarna i kylen tills de stelnat.
Chokladmuffins
  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda ägg, mjölk och olja i en annan skål. Häll i de torra ingredienserna och blanda runt. Tillsätt vattnet och blanda väl. Häll smeten i formarna till hälften. Tryck ner 1st hallon i varje muffins. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Jordgubbsfrosting
  1. Mixa eller mosa jordgubbarna tills de blir en puré. Sila genom en sil.
  2. Vispa smör och margarin i en skål. Tillsätt hälften av florsockret och 2 matskedar jordgubbspuré och blanda. Tillsätt resten av florsockret och mer puré om det behövs. Spritsa frostingen på muffisarna och toppa med en chokladdoppad jordgubbe.