Choklad- och hallonmuffins med jordgubbsfrosting
Ingredienser
Chokladdoppade jordgubbar
- 12st jordgubbar
- 200g mjölkchoklad
- 100g vit choklad
Jordgubbsfrosting
- 2dl jordgubbar
- 1dl smör
- 1dl margarin
- 9dl florsocker
Portioner: st
Instruktioner
Chokladdoppade jordgubbar
- Smält chokladen i en skål över vattenbad och låt svalna. Doppa varje jordgubbe i chokladen och lägg på ett bakplåtspapper.
- Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad och låt svalna. Ringla sedan över jordgubbarna. Ställ jordgubbarna i kylen tills de stelnat.
Chokladmuffins
- Sätt ugnen på 150°C.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda ägg, mjölk och olja i en annan skål. Häll i de torra ingredienserna och blanda runt. Tillsätt vattnet och blanda väl. Häll smeten i formarna till hälften. Tryck ner 1st hallon i varje muffins. Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Jordgubbsfrosting
- Mixa eller mosa jordgubbarna tills de blir en puré. Sila genom en sil.
- Vispa smör och margarin i en skål. Tillsätt hälften av florsockret och 2 matskedar jordgubbspuré och blanda. Tillsätt resten av florsockret och mer puré om det behövs. Spritsa frostingen på muffisarna och toppa med en chokladdoppad jordgubbe.