Renskavspanna med kantareller, lingon och äpple
Ingredienser
- 1pkt renskaveller älgskav
- 200g kantareller
- 0,5dl lingonrårörda
- 1st gul lök (ar)
- 3dl vispgrädde
- 1st äpple (n)mustigt, gärna svenska
- 2msk timjanhackad, färsk
Vid servering
- potatis (ar)kokt
- lingonrårörda
- timjanfärsk
Portioner: portioner
Instruktioner
- Stek löken och svampen i smör. Lägg undan i en skål så länge.
- Stek sedan köttet i samma panna. Sära på köttet så att det blir jämnt brynt.
- Klyfta ett äpple och skär i centimeterstora bitar.
- Lägg i lök, svamp, timjan och äpple i pannan och häll över grädden. Låt puttra i ca 5 minuter och tillsätt sedan lingonen, salta och peppra. Dekorera med lite lingon och färsk timjan. Servera med kokt potatis.