Chokladformar med hallonfluff
Ingredienser
Muffins
- 100gram mörk choklad
- 75gram smör
- 2st ägg
- 1dl strösocker
- 2+1msk kokos
- 1dl nötterblandade, tex. mandlar och hasselnötter
Hallonfluff
- 250gram hallonfärsk
- 1,5dl vispgrädde
- 0,5tsk vaniljsocker
Dekoration
Portioner:
Instruktioner
Muffins
- Sätt ugnen på 225°. Hacka chokladen och smält den med smör i mikro eller vattenbad.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör i chokladsmör och 2 msk kokos. Fördela smeten i muffinsformar. Grovhacka nötterna och strö dem och 1 msk kokos över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt svalna.
Hallonfluff
- Mosa bären grovt. Vispa grädden med vaniljsockret. Blanda ner bären i grädden. Toppa formarna med fluffet och dekorera med hallon och citronmeliss.