Långkokt Kvittenfrukt med kardemumma

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 6
Betyg: 4.33
You:
Rate this recipe!
Kvitten äter du inte som den är. Den ska tillagas för att komma till sin rätt och då är den ljuvlig. Ju längre man kokar dessa läckra frukter desto rödare blir de. Testa receptet här - jättegott till ost eller i bakverk!
Ingredienser
Portioner: burk
Instruktioner
  1. Skala kvittenfrukterna och avlägsna kärnhuset. Klyfta dem och lägg i en kastrull.
  2. Tillsätt vatten, så mycket att det täcker frukten. Koka dem på medelhög värme tills de är något mjuka, ca 15 min.
  3. Tillsätt socker, kardemummakapslar och citronjuice. Låt koka i minst 3 timmar på låg värme tills frukten är härligt rödfärgad. Häll på burk och förvara i kylskåp.