Smulpajsrutor med rabarber, jordgubbar och vaniljkräm

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Smuldeg
Rabarber- och jordgubbssylt
Vaniljkräm
Portioner: bitar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C.
Rabarber- och jordgubbssylt
  1. Skölj jordgubbar och rabarber och dela i mindre bitar. Lägg dem i en kastrull med socker, citronsaft och vanilj. Koka upp och låt sjuda ca 5-7 min. Häll upp sylten i väl rengjord burk och skruva genast åt locket. Ställ i kylen.
Vaniljkräm
  1. Blanda äggulor, socker och majsstärkelsen i en skål.
  2. Koka upp mjölken. Häll den i äggblandningen under vispning och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Värm på medelvärme under ständig vispning till krämen tjocknar. Ta bort från plattan och tillsätt smör och vanilj. Häll i en skål och täck med plastfolie och ställ i kylen tills den svalnat.
Smuldeg
  1. Mixa alla ingredienser utan kokosflingor i en mixer. Tryck ut 2/3 av degen i en form, ca 30x20 cm. Grädda i ugnen ca 10 minuter. Ta ut formen och bred på ett lager med vaniljkräm och sedan ett lager med sylt. Blanda ner kokos i resterande smuldegen och smula över sylten. Grädda i ugnen i ca 30 minuter eller tills den fått fin färg. Låt svalna innan du skär upp den i bitar