Ramslökspizza med sparris, äpple och chèvre
Ingredienser
Pizzabotten
- 5dl kikärtsmjöl
- 1tsk bakpulver
- 1tsk salt
- 2msk Olivolja
- 6-8msk vatten
Fyllning
- 3msk ramslökspestoeller mer om så önskas
- 8st sparris
- 7-8skivor äpple (n)
- 10st ramslökblad
- 180g chévreost
- honung
- basilikablad
- ev. olivoljatill pensling
- svartpepparnymalen
- flingsalt
Portioner: personer
Instruktioner
Ramslökspesto
- Skölj löken och rosta de skalade nötterna. Kör i en mixer till purékonsistens. Tillsätt oljan under omrörning och till sist osten. Smaka av med salt och peppar. Denna pesto kan hålla i upp till en månad om den förvaras kallt i kylskåp.
Pizzabotten
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt olivolja och lite vatten i taget och arbeta till en boll. Täck bunken med en kökshandduk och låt stå i 10 minuter.
- Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
Fyllning
- Bryt av den nedre hårda delen av sparrisarnas stjälk, där de bryts naturligt. Skiva äpplet i tunna skivor och ta bort ev. kärnor. Bred ut ungefär två matskedar pesto på varje pizza. Lägg ut sparris, äpple och ramslök och toppa med chèvre. Ringla över lite honung. Grädda i ugnen i 10 minuter.
- Toppa med basilika, flingsalt, peppar och olivolja.