Biff med feta- och chilipepparrotstopping


  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
Tips! Det är också gott att gratinera köttet med toppingen på. I så fall ger du bara köttet en snabb stekyta först och därefter in i ugnen tills önskad temperatur uppnåtts. Om du inte får tag på chilipepparrotsvisp kan du ersätta det med pepparrotsvisp och lite färsk, hackad chili.
Ingredienser
Topping
Servering
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop ingredienserna till toppingen. Salta och peppra köttet. Stek i smör till önskad tillagning ( rare, medium, well done). Lägg upp köttbitarna på varsin tallrik och toppa med feta- och chlilpepparrotsröran. Dekorera med färsk timjan. Servera med en god sallad och t.ex. bakpotatis.

Pepparrotsvisp med chili från Cajom i Fjärås!

Fler tips!

• Tag en matsked visp med chilli på ägghalvor lägg på räkor och en dill kvist och voila!

• Blanda med smör rulla ihop in i frysen och ni har färdigt grillsmör.


Ingredienser:
Pepparrot (35%,), vegetabilisk olja, vegetabiliskt margarin, chili, äggula, vatten, rödvinsvinäger, socker, salt, kryddor, natrium-bensosoat, E211, citronsyra, E330, konserveringsmedel, E223, förtjockningsmedel E401.

Förvaras som kylkonserv +2 -+8

Familjen Carlsson har odlat och förädlat pepparrot i Fjärås sedan 1929. Idag förädlar de olika råvaror med samma filosofi som deras förfäder en gång började med. Owe och Marie tog under 90-talet över verksamheten som 3:e generationens "pepparrot Carlsson". Cajom pepparrot drivs fortfarande inom familjen, numera  4:e generationen Carlssons i Fjärås som förädlar pepparrot. Sedan 2012 arbetar sönerna John & Jesper Carlsson i företaget och har nu ihop med sin storebror Daniel med familj tagit över rodret i företaget. De huvudsakliga råvarorna de jobbar med är Pepparrot, Ingefära och Chili.