Morotstårta med kanderade morötter

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Morotskaka (3 bottnar)
Frosting
Kanderade morötter
Vid servering
Portioner: bitar
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa 3 formar med löstagbar kant, 18 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggblandningen. Tillsätt solrosolja och rivna morötter.
  3. Häll 1/3 av smeten i varje form. Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Känn om kakan är klar med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
Frosting
  1. Vispa alla ingredienser krämigt.
Kanderade morötter
  1. Skala och skiva morötterna tunt. Koka upp vatten och strösocker i en kastrull. Låt morotsskivorna sjuda i sockerlagen i 10-15 minuter eller tills de är mjuka men ändå håller formen. Om du använder lila morötter kan de färga av sig. Skölj morötterna i kallt vatten.
Montering:
  1. Jämna till tårtbottnarna om det behövs. Lägg ett lager frosting på första tårtbotten och lägg på nästa tårtbotten, ett till lager frosting och lägg till sist på sista tårtbotten. Bred frosting runt hela tårtan. Dekorera med kanderade morötter och citronmeliss.