Trifle med granatäpple & citrus
Ingredienser
- 2st apelsin (er)
- 1st granatäpple (n)kärnorna
- 250gram mascarpone
- 3dl vispgrädde
- 8st savoiardikex
- citronmelissfärsk
Clementinsås
- 6st clementin (er)
- 1msk vaniljsocker
- 1dl strösocker
- kanelstångfrivilligt
Portioner:
Instruktioner
- Skala och skär apelsinerna i filéer. Vispa grädden och blanda samman med mascarponen. Kärna ur granatäpplet om du inte har färdiga kärnor.
Clementinsås
- Dela clementinerna och pressa ur saften i en skål. Häll över i en kastrull och blanda i socker, vanilj ev kanelstång. Koka tills det blir en sirapsliknande konsistens. Ställ åt sidan och låt svalna.
- Doppa kexen i clementinsåsen och dela i mindre bitar. Varva mascarponeblandningen med apelsin, granatäpple och kex i lager i en skål. Toppa med frukten och citronmeliss.