Höstig svamppasta med lingon
Ingredienser
- 400gram pasta
- 2klyftor vitlök (ar)
- 2msk smör
- 400gram svampblanda gärna olika sorter
- 1st gullök (ar)
- 1pkt Bacon
- 1msk tryffelolja
- salt
- peppar
- 1ask ruccola
- västerbottenostriven
- lingonfärska, frysta eller rårörda
Portioner:
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på paketet. Hacka lök och vitlök, och skiva svampen. Fräs baconet lätt knaprigt i en stekpanna. Ta upp det och fräs svampen, löken och vitlöken i samma panna med lite extra olja.
- Blanda i baconet och krydda med tryffelolja, salt och peppar. Låt koka ihop en stund. Servera den nykokta pastan med svampen, ruccola, riven västerbottensost och färska, frysta eller rårörda lingon samt eventuellt ett gott bröd.