Västerbottenpaj med kantareller & bondbönor

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Rate this recipe!
Ingredienser
Paj
Fyllning
Kantareller & bönor
Portioner:
Instruktioner
Paj
  1. Mixa smör och mjöl till smulor. Tillsätt kesella och salt och blanda snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Kyl i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i 12-15 min.
Fyllning
  1. Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen utom osten. Rör sedan sist ner osten och häll i pajskalet. Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Kantareller & bönor
  1. Plocka bönorna ur ärtskidorna och förväll dem 1-2 min i kokande vatten. Skölj i kallt vatten och ”ploppa” ut bönorna ur skalet.
  2. Rensa kantarellerna och fräs dem i 1 msk smör på medelhög värme tills all vätska dunstat bort. Höj värmen och tillsätt 2 msk smör. Stek tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar och blanda i bönorna. Fördela fräset på pajen och servera.