Laktos- & nötfria semlor med bär

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Rate this recipe!
OBS! Tänk på att nötallergiker kan vara extremt känsliga, använd aldrig nötter vid bakning om du har en person med extrem nötallergi i sällskapet. Låt alla äta laktosfria semlor så att det inte finns spår av nötter.
Ingredienser
Bullar
Semlor
Hallonfyllning
Portioner:
Instruktioner
  1. Smält 75 g av smöret och värm med mjölken tills det blivit 37°C. Smula jästen och rör ihop med smör/mjölken. Fortsätt och röra i socker, sirap, salt, kardemumma och resten av smöret. Sikta sedan i mjölet lite i taget, tills den känns kladdig men lossar från sidorna, arbeta degen i hushållsmaskin eller för hand i 5 minuter. Låt jäsa på dragfri plats under bakduk till dubbel storlek - ca 45 minuter.
  2. Sätt på ugnen på 220°C. Häll ut degen på mjölat underlag och arbeta någon minut. Dela till 10-12 stycken bullar och lägg på en smord plåt. Lägg på bakduk och låt jäsa 30 minuter. Pensla med lätt uppvispat ägg.Grädda i mitten på ugnen tills de fått fin färg ca 10-15 minuter.
  3. Låt svalna innan du bygger dina semlor. Skär bort toppen på semlan och gröp ur ett hål ur bullen. Blanda detta med hallon, socker och vispgrädde och lägg tillbaka i semlan. Vispa grädde (laktosfri vispgrädde vispas bäst kylskåpskall) och lägg i semlan, lägg på hatten och pudra över med florsocker. Garnera gärna med färska bär.