Kladdig körsbärskaka
Ingredienser
Kakan
- 600gram bigarråereller körsbär, färska
- 100gram mörk choklad
- 300gram smör
- 5st ägg
- 3dl strösocker
- 1dl kakao
- 5dl vetemjöl
- 1msk vaniljsocker
- 1nypa salt
- 2dl vattenkokande
Portioner: rutor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur körsbären och hacka dem grovt. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt smält smör och kokande vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dessa i smeten.
- Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper och toppa med körsbär och choklad. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna
- Rör nutella och kallt kaffe till en slät smet och bred ut över kakan. Skär kakan i bitar och toppa varje bakelse med ett körsbär.