Lingoncheesecake
Ingredienser
Botten
- 100g smör
- 200g pepparkakor
Fyllning
- 1,5dl lingon
- 1dl socker
- 0,5st vaniljstång
- 200g philadelphiaost
- 1dl creme fraiche
- 1st ägg
- 1msk maizena
Garnering
- 1dl lingon
- 1tsk florsocker
- myntafärsk
Portioner: bitar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C.
- Smält smöret.
- Mixa pepparkakorna och blanda med smöret. Tryck ut blandningen i botten och rejält upp på kanterna i en pajform med löstagbar kant.
- Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
- Blanda lingonen med 3 msk socker.
- Lägg fröna och lingon i en skål med övriga ingredienser till fyllningen och vispa till en jämn smet. Häll över i pajskalet. Grädda kakan mitt i ugnen i 30-40 minuter tills den precis har stelnat. Låt kallna helt.
- Blanda lingon och florsocker. Lägg på kakan och toppa med mynta.